Anya-magzat kapcsolatanalízis

Mi az anya-magzat kapcsolatanalízis?

A módszer kidolgozóinak véleménye a kapcsolatanalízisről:

“Az anya-magzat kapcsolat analízis feladata az, hogy átvilágítsa a leendő anya lelkét, segítse várandósságával kapcsolatos esetleges konfliktusait, problematikus viszonyait rendezni. Segítse felvenni, fejleszteni, harmonizálni születendő gyermekével, méhével meglevő, természetes kapcsolatát és segítse lélektani oldalról felkészíteni mind a magzatot, mind az anyát a születésre-szülésre.” (Hidas, 2000)

“Az anya-magzat kapcsolatanalízisből született gyermekek kiegyensúlyozottak, kötődésük mély. Más fejlődési pályára állnak, más perspektíva áll előttük.” (Raffai, 2010)

A pszichoanalitikus elméleti alapokon nyugvó pszicho-edukatív eljárást Dr. Hidas György és Dr. Raffai Jenő dolgozta ki, módszertana épít a várandósság időszakában spontán megjelenő lelki áttetszőségre és személyiségfejlődési potenciálra. Ez egy szülőségre való felkészülést támogató lehetőség, melynek jelentősége, tapasztalatok szerint, a stressz csökkentésében és az anyai kompetencia fejlesztésében rejlik és létjogosultsága elsősorban a prevencióban van.

A kapcsolatanalízis az anya relaxált állapotában történik, hetente 1 alkalommal 50 percben, a kismama jelentkezésétől egészen a szülésig. Az első alkalom egy interjú, melynek során megismerkedünk, Ránézünk a családra, ahova a kisbaba érkezik, feltérképezzük a családi kapcsolatokat. A 36. héttől szülésre-megszületésre való felkészülés zajlik a szokásos relaxált állapotban, melynek egyes részei velem együtt történnek, más részeit pedig a pár otthon hármasban a babával gyakorolja. A szülés után pár héttel egy közös találkozó keretében megbeszéljük a szülés- megszületés történetét, mely egy „ajándék” alkalom.

Anya-magzat kapcsolatanalízis szolgatatásunk elérhető

közvetítésében.