Kérdések & Válaszok

Itt lehet kérdezni, válaszolok!

rita.novaky@szuleszno.hu

47 Responses to Kérdések & Válaszok

 1. Nováky Rita says:

  Kedves Ágnes,
  szerintem lehetséges elvégezni a szülésznőképzőt. Jelentkezni kell valamelyik orvosi egyetem szülésznői szakára. Négy évet jelent tanulásban.
  Elhelyezkedni nehéz. Illetve mindig vannak állások, de általában nehezen lehet szülőszobásként álláshoz jutni. Ez egy nehéz szakma, ha jó kollektívát fogsz ki, akkor a beilleszkedésed a szakmába is olajozottan mehet. Az idősebbek megtanítanak a szakmára, a többit pedig a saját tapasztalataid hozhatják meg.
  Érdekes lenne arra ránézned, hogy miért is van benned ekkora vágyódás ez iránt. Mit szeretnél? Melyik része vonz ennyire? Vannak-e saját gyerekeid? Te hogyan születtél, milyen élményed van a saját megszületésedről? stb.stb. Ezzel nem lebeszélni akarlak, csak a pályaválasztásodat megérteni.
  Ha a megtalálható e-mail címemre írsz, elküldöm a telefonszámomat,és folytathatjuk akár szóban is.
  szeretettel: Rita

 2. Szabó Ágnes says:

  Kedves Rita!
  Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy vajon Ön szerint lehetséges felnőttként -31 éves vok- szülésznőnek tanulni, illetve ami a lényeg, elhelyezkedni, gyakorlatot szerezni. A szakma hogy fogadna ennyi idősen pályakezdőként? Egyáltalán mennyire nehéz elhelyezkednie egy szülésznőnek?
  Sokminden kérdés foglalkoztat még a szakmával kapcsolatban…
  Köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel, Szabó Ágnes

 3. Nováky Rita says:

  Kedves Niki,
  kérlek keress meg a novaky.rita@szuleszno.hu címen, hogy folytathassuk privátban a beszélgetésünket.
  Szeretettel: Rita

 4. Zeke Niki says:

  Kedves Rita!

  Számomra nagyon fontos dologgal fordulok Önhöz.Végre megfogant második kisbabánk,aki még nagyon pici 7 hetes.Az előző szülésem sajnos császárral végződött,de most szeretném természetes úton megszülni.Remélem addig is minden rendben lesz :) Azt szeretném megkérdezni,hogy tudna-e segíteni nekem ezen az úton ha nem, tudna ajánlani akár orvost akár szülésznőt? Ragaszkodnék a női segítőhöz.

  Izgatottan várom válaszát: Zeke Niki

 5. Nováky Rita says:

  Kedves Péter,
  sajnálom, de nem tudok segíteni. Nem írta meg, hogy van-e a hölgynek magyar nyelvtudása, és ami ennél is fontosabb, hogy honosítva van-e a diplomája. Ez egy fontos dolog az előrelépésben.
  Az az érzésem, mert biztosat nem tudok, hogy Magyarországon nehéz elhelyezkedni még itthoni diplomával is.
  Meg lehet próbálni a magánklinikákat, ahol az angol nyelvtudású szülésznőket tudják foglalkoztatni, de ehhez is mindenféleképpen szükséges a honosítás.
  Ajánlom, hogy keressék fel a Magyar Szakdolgozói Kamara szülésznői szekciójának vezetőjét, Tóth Annát, aki segíteni fog eligazodni ezekben a kérdésekben.
  Remélem, a kolléganővel találkozunk Prágában, ahová én is regisztráltam néhány társammal együtt.
  Ha további kérdése van, érem írjon magánban az itt található elérhetőségemen, és akkor személyesen folytathatjuk.
  Üdvözlettel: Nováky Rita szülésznő, perinatális szaktanácsadó

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

= 5 + 4